fitness kaarten fifa 21

FIFA 21: geen fitness kaarten en speler boost kaarten!

FIFA 21 heeft geen fitness kaarten! En geen speler boost kaarten, maar we kenden toch al weinig mensen die zulke kaarten gebruikten. Het ontbreken van squad fitness en player fitness gaat grote gevolgen hebben. Voor handelaren, flippers en zelfs voor spelers.

Wat betekent dit nou eigenlijk voor jou? Nu er geen fitness kaarten zijn, waar moet je dan op letten bij het samenstellen van je team? En hoe is dit dodelijk voor de handelaren op FIFA 21?

1. Dodelijk voor handelaren en flippers

Squad fitness was altijd een manier om makkelijk en snel munten te verdienen. Tijdens de rewards kon je deze kaarten spotgoedkoop kopen. Vervolgens verkocht je ze voor minstens het dubbele tijdens de Weekend League. Makkelijk en snelle winsten. De kaarten kon je immers gewoon in je club opslaan. Geen ruimte op de transferlijst of de te volgen items.

Die optie is nu weg. In FIFA 21 is dit geen optie meer om munten te verdienen. Jammer, zeker omdat we nog niet helemaal zeker weten wat ervoor terugkomt.

2. Geen fitness teams of constant kaarten gebruiken

Nu er geen fitness is, valt het fitness team ook weg. Geen tweede team om Squad Battles mee te spelen. Geen zorgen om de voorraad fitness kaarten in je club tijdens Weekend League. Voor de één een zegen, voor de ander jammer omdat de fitness teams een uitdaging op zich waren.

Goed om in de gaten te houden bij het maken van je FIFA 21 start squad!

3. Verschuiving van de meta

Er is nog een gevolg en dat heeft nog lang niet iedereen gezien. Wanneer er geen fitness is, is het stamina van de speler veel belangrijker. Elke wedstrijd start de speler met de stamina op de kaart zelf. Spelers met een hogere stamina hebben daardoor een hogere waarde, omdat zij de wedstrijd makkelijker vol kunnen houden.

Persoonlijk verwachten we dat de meta verandert in de richting van uithoudingsvermogen. Wanneer fitness kaarten niet meer gebruikt kunnen worden, gaat het om de puf van de spelers zelf.

Het is goed om dit in de gaten te houden. Als flipper en handelaar heb je andere methodes nodig. Als speler is een tweede team niet meer nodig. En stamina wordt veel belangrijker. Een groot voordeel is dat je geen kaarten met boosts meer tegenkomt in Division Rivals!

Zodra FIFA 21 er daadwerkelijk is en we kunnen zien wat de gevolgen zijn, updaten we dit artikel uiteraard direct zodra we meer weten.