kaarten flippen of investeren in fifa ut

Kaarten flippen of investeren in FUT Ultimate Team?

Kaarten flippen versus investeren | Bij FUT Ultimate Team ben je altijd op zoek naar manieren om meer FUT munten (ook wel FUT Coins genoemd) te verdienen. De slechtste manier om munten te verdienen in FUT is door wedstrijden te spelen. In de tijd dat jij één wedstrijd speelt en een handjevol munten krijgt, heb ik minstens 2.500 munten bij elkaar. Zonder een contract te verliezen.

Wanneer het gaat om FUT coins verdienen, zijn er grofweg twee manieren: kaarten flippen of investeren. Beide manieren kunnen je veel munten opleveren, maar wat is het verschil eigenlijk? En wat zijn de voordelen en nadelen van de methodes? Zet je schrap, want we leggen de manieren zo eerlijk mogelijk naast elkaar.

Kaarten flippen in FUT Ultimate Team

Wil je FIFA21 goed starten en wil je direct een goed startteam bij elkaar schrapen? Dan is kaarten flippen een geweldige manier om dit te doen. Bij kaarten flippen koop je een kaart onder de marktwaarde, om deze vervolgens direct weer op de markt te plaatsen voor winst.

Dat kan door kaarten te snipen met de Koop Nu-functie. Je kunt er ook voor kiezen om aan het bieden te slaan. Daarbij bied je altijd ónder de actuele marktwaarde van de kaart. Let ook op de 5% belasting die EA int bij het verkopen van kaarten.

Een aantal punten over kaarten flippen op een rijtje;

  • Wanneer je dit correct doet, kun je nooit verlies maken
  • Winsten zijn altijd direct; je koopt en verkoopt direct
  • Kaarten flippen kan tijdrovend zijn, zeker wanneer je geen goede kaart kunt vinden om te flippen
  • Kleine winsten stapelen snel op; vaak is het makkelijker om een paar honderd munten winst te verkiezen boven enorme winsten per kaart, omdat je bij de laatste methode minder vaak succes zal hebben
  • Kaarten flippen kan letterlijk op elk moment en op elke markt

Investeren in kaarten in FIFA Ultimate Team

Is FIFA21 een tijdje onderweg, dan kun je ervoor kiezen om over te gaan naar investeren. Hierbij koop je kaarten die potentieel sterke waardestijgingen kunnen laten zien. Bijvoorbeeld omdat er een SBC aan komt, omdat er een promo is met speciale kaarten die linkmateriaal opleveren of omdat een bepaalde speler in het Team of the Week komt. De gouden kaart verdwijnt dan een week lang van de markt.

Een aantal punten over investeren in FUT op een rijtje;

  • Investeren is minder tijdrovend, maar je moet wel op het juiste moment kunnen verkopen
  • Bij investeren kun je wel verlies maken wanneer je een foutje maakt of de vraag naar jouw kaart simpelweg niet komt
  • Bij correct investeren kun je honderdduizenden munten per dag maken, maar het betekent vaak ook dat je de kaarten een paar dagen vast moet houden
100k fifa coins
Hoe kom je snel aan 100k FIFA coins?

Wat is het beste? Kaarten flippen of toch investeren in FIFA Ultimate Team?

Er is geen goede of slechte methode. Beide manieren van munten verdienen in FIFA werken wanneer je het goed doet. Het beste is om een combinatie te maken, waarbij je een aantal factoren gebruikt. Bijvoorbeeld hoeveel tijd je hebt en hoeveel je in je team wilt investeren.

Stel je voor dat je vrij veel tijd hebt, dan is flippen de betere methode omdat je constant nieuwe kaarten kunt flippen. Heb je minder tijd? Dan kies je voor investeren.

Persoonlijk doe ik het volgende:

Ik investeer 10% in kaarten, 0% in mijn team en 90% in kaarten flippen bij de start van FIFA. Pas na een paar dagen begin ik met het samenstellen van het team.

Ben ik druk? Dan investeer ik 50% tijdens rewards en zet ik de rest in vlak voor 7 uur ’s avonds, als semi-flip voor een eventuele SBC. Als flipping moderator en teamleider in SAF is het grootste gedeelte van mijn aandacht overigens altijd gericht op flippen van kaarten.

Wordt investeren in kaarten in FIFA21 moeilijker?

Ja, zonder twijfel. Misschien heb je meegekregen dat Jamey Cane (FutEconomist) op 15 april 2019 aankondigde dat hij naar EA ging om voor hen te werken. Hij was niet de enige. Veel van de beste handelaren zijn door EA aangenomen in dienst. Het gevolg; zij geven EA informatie over hoe handelaren munten verdienen in EA.

Al in FIFA20 was te merken hoe EA vaak beslissingen tegen de markt in nam, waardoor investeerders met lege handen stonden. Wij gaan ervanuit dat dit in FIFA21 nog heftiger gaat worden.

Tegen kaarten flippen kan EA echter niets doen. Dus wij blijven lekker munten verdienen, mede dankzij de SAF Dscord!