tips start team fifa 21

FIFA 21 starter team, 5 fouten die je niet mag maken!

Op het moment van schrijven is het 14 september, maar we hebben al meerdere malen in een deuk gelegen om de FIFA 21 starter teams die gemaakt zijn. Niet in het spel zelf, maar door mensen die graag volgers willen. Of niet veel andere dingen te doen hebben. Om je écht te helpen, hebben we de volgende lijst gemaakt. Dit zijn de 5 fouten bij FIFA 21 starter teams die je NIET mag maken! Tenzij je graag op een vroeg moment op je bek wilt gaan natuurlijk.

1. De transfers missen (ja, echt waar)

Heel leuk hoor, een FIFA 21 starting 11 met 100 chem. Maar wat gebeurt er met je opstelling wanneer één speler eigenlijk niet meer in die league speelt? Grote kans dat je twee, drie of zelfs vier spelers van de tien af ziet komen en geen vervanging hebt.

fifa 21 starter team

Wacht daarom gerust nog even tot de spelers allemaal bekend zijn. Dan kun je gaan puzzelen en een FIFA 21 starting team maken. Een maand van tevoren lopen tekenen en twee weken rekenen later; en we zien de meeste starter 11 voor FIFA 21 al van Twitter verdwijnen omdat ze niet meer kloppen.

2. Kapotgaan op de meta

Eerlijk is eerlijk. We weten nog niet wat de FIFA 21 meta is. Wat we wel weten, is dat bepaalde spelers altijd duur zijn. Ga jij voor Werner en Gabriel Jesus in je 11, plus een Van Dijk plus De Bruyne? Dan kom je ver boven de prijs van de gemiddelde teams uit. Grote kans dat je lang nodig hebt om in de buurt te komen van het team. En hoe langer je wacht, hoe duurder het wordt.

Wees creatief. Durf in te leveren op spelers om zo kernspelers te hebben met een sterke waarde. En wat je ook doet, let op stamina. Fitness kaarten kun je namelijk vergeten.

3. Veel te nauw in je starter team

We hebben nu al FIFA 21 starter teams gezien met uitsluitend Franse spelers (logisch na het Franse geweld in FIFA 20), volledige EPL of Ligue 1 teams… En dat is prima. Besef alleen goed dat je ongenadig de boot ingaat wanneer je een leuke speler uit een pack haalt. En die niet kunt verhandelen.

EPL starter team fifa 20
Voorbeeld starter squad FIFA 20 van FIFAUTEAM.com

Hoe nauwer je starter 11 is, hoe lastiger het is om hybrideoplossingen te vinden. Uiteindelijk kan dit je veel meer kosten dan het oplevert, waarmee je starter tactiek simpelweg zijn werk niet gedaan heeft. Goed om rekening mee te houden dus!

4. Een onspeelbare FIFA 21 starter 11 opzetten

Een goede FIFA 21 starter squad is een uitdaging. Zeker wanneer je onder de 100k probeert te blijven. Of 80k zoals sommigen doen. We hebben ook al teams gezien die minder dan 30k moeten kosten. En teruggerekend is de kans groot dat zij spotgoedkoop zijn. Heeft ook een reden; niemand wil met een team spelen uit de CSL, waarbij alleen de matige spelers gekozen zijn.

Let erop dat je moet kunnen spelen met je team. Anders heb je wel een team, maar geen starter 11. Je hebt hoogstens alvast een team voor de eerste SBC.

5. Spontaan van je FIFA 21 starter team afwijken

Je hebt een idee en een draft gemaakt voor de FIFA 21 starter team. Vervolgens pack je Werner als OTW en besluit je direct twee middenvelders van de EPL te kopen om sterke links te hebben. Leuk, maar heb je van tevoren wel gekeken hoe je uitkomt met het budget?

We begrijpen als geen ander dat er haast is in de eerste uren van FIFA. Blijf echter altijd rustig nadenken en overweeg je keuzes voordat je een speler koopt. Elke munt heeft waarde in de beginfase zoals we altijd zeggen in de SAF Premium Discord; elke speler die je te duur koopt, levert je problemen op.